Werkzaamheden verkeersregelinstallatie N9-Kennemerstraatweg bij Heiloo

Heiloo – In opdracht van de provincie Noord-Holland gaat Ko Hartog tussen 13 oktober en 21 november 2016 werkzaamheden verrichten aan de verkeerslichten op de kruising N9 met de Kennemerstraatweg-Tolweg op de grens tussen Heiloo en Alkmaar. De verouderde installatie zal worden verwijderd en wordt vervangen door een nieuwe installatie. Er wordt gefaseerd gewerkt, gedurende 2 nachten en maximaal 3 weekenden.

kt

Omleidingsroutes

Het aantal beschikbare rijbanen is beperkt en er gelden op de N9 in de richting van Alkmaar en Heiloo adviesroutes. Het lokale verkeer wordt omgeleid. Vanuit Heiloo en Alkmaar gelden omleidingen naar de N9. Verkeer op de N9, komende vanaf het Kooimeerplein, kan zowel rechtdoor rijden richting Den Helder als rechtsaf slaan richting Alkmaar, maar niet linksaf slaan richting Heiloo. Verkeer op de N9 vanuit Bergen kan zowel rechtdoor rijden richting Kooimeerplein als rechtsaf slaan richting Heiloo, maar niet linksaf slaan richting Alkmaar. De omleidingen worden met borden aangegeven.

 

Kruispunt N9 Kennemerstraatweg - Tolweg

Geluidshinder

De werkzaamheden brengen mogelijke geluidshinder in de directe omgeving met zich mee. De provincie probeert deze hinder zoveel mogelijk te beperken.

Gefaseerde werkzaamheden in avonden/nachten en weekenden

 • Twee avonden/nachten: 13/14 oktober en 14/15 oktober
  In de nacht van 13 op 14 oktober en de nacht van 14 op 15 oktober, van 20.00 tot 05.00 uur, worden mantelbuizen onder de weg en het voetpad van de Kennemerstraatweg (zijde Alkmaar en Heiloo) aangebracht.
 • Weekend van 22 oktober
  Van vrijdagavond 21 oktober, 20.00 uur, tot maandagochtend 24 oktober, 05.00 uur, worden kabels onder de weg aangebracht en wordt met behulp van kraanwagens een aantal masten voor de verkeersinstallatie geplaatst.
 • Weekend van 12 november
  Van vrijdagavond 11 november, 20.00 uur, tot maandagochtend 14 november, 05.00 uur, wordt de rest van de nieuwe verkeersregelinstallatie geplaatst en in werking gesteld. Zo wordt onder meer het straatmeubilair geplaatst en aangesloten en worden de detectielussen in het asfalt aangebracht. Met name dit laatste kan voor geluidshinder zorgen; daarom worden deze werkzaamheden overdag gepland.
 • Weekend van 19 november
  Zijn werkzaamheden in de voorgaande fasen uitgelopen, dan worden deze afgerond in het weekend van vrijdagavond 18 november, 20.00 uur, tot maandagochtend 21 november, 05.00 uur.

Bron: Provincie Noord Holland

Reacties zijn gesloten.