Verkeerslichten beter afgestemd op het verkeer

HAARLEM – Door regelmatig de verkeerslichten aan te passen aan de actuele verkeerssituatie kunnen automobilisten beter door rijden. Gemiddeld is de doorstroming per kruising in Noord-Holland met zes procent verbeterd.

Anderhalf jaar geleden is de provincie begonnen met het periodiek keuren en beter afstellen van haar verkeerslichten langs provinciale wegen. Het is één van de maatregelen waarmee de provincie de doorstroming van het verkeer verbetert.

De tijd dat het verkeerslicht op groen en rood staat wordt bijvoorbeeld aangepast aan de actuele verkeerssituatie. Ruim honderd verkeerslichten zijn inmiddels aangepast. De provincie verwacht dat eind 2016 alle 270 verkeerslichten gekeurd  zijn.

Gedeputeerde Elisabeth Post: ,,Het periodiek aanpassen van de verkeerslichten van de provincie draagt nu al bij aan sneller woon-werkverkeer en vervoer over de weg. Dat geeft ruimte aan de Noord-Hollandse economie.”

De afstelling van verkeerslichten wordt verbeterd aan de hand van enerzijds data over de werking van een verkeerslicht en anderzijds onderzoeksgegevens van de actuele verkeerssituatie. De afstelling van verkeerslichten wordt bijvoorbeeld aangepast vanwege een nieuwe woonwijk in de omgeving of een te lange wachttijd voor fietsers. Bij de keuring wordt ook bekeken of de detectielussen nog goed werken.

Inwoners die een melding willen doen of een suggestie hebben over de werking van een verkeerslicht van de provincie kunnen terecht bij Servicepunt B&U, tel: 0800 – 0200600, e-mail: infobu@noord-holland.nl.

Bron: Noordhollands Dagblad

Reacties zijn gesloten.