Samenwerking is een logische stap in een veranderende markt

Als je al zestien jaar nauw samenwerkt en elkaar goed aanvult qua kennis en expertise, dan is een feitelijke samenvoeging tot één bedrijf een logische vervolgstap. En dus gaan Pilkes Verlichting BV en Ko Hartog Elektrotechniek verder als één bedrijf onder de naam Hartog-Pilkes. Volgens directeur Bjorn Dielemans een belangrijke stap op weg naar de toekomst.

Dagelijks bouwen 114 medewerkers letterlijk aan de weg vanuit de hoofdvestiging in Alkmaar en nevenvestigingen in Drachten, Wierden, Utrecht en Vijfhuizen.

“‘De markt verandert en er liggen voor ons veel kansen en uitdagingen waaronder een aantal serieuze opgaven en investeringen”, aldus Dielemans. Dit wekt direct de nieuwsgierigheid op welke uitdagingen en opgaven hij doelt. Voordat we daar verder op inzoomen, eerst een korte introductie van het nieuwe Hartog-Pilkes. Beide bedrijven zijn van oudsher een familiebedrijf. Pilkes werd opgericht in 1907, Hartog in 1928. In de afgelopen decennia hebben zij zich ontwikkeld tot zeer ervaren installateurs in de markt van verkeersregelinstallaties en openbare verlichting. Nu de samenvoeging van beide bedrijven een feit is, presenteert het zich als een allround installateur op het gebied van infrastructurele elektrotechniek. Denk hierbij aan de aanleg van openbare verlichting, verkeersinstallaties en laadoplossingen. Opdrachtgevers zijn veelal provincies en gemeenten, aangevuld met civiele aannemers.

Dagelijks bouwen 114 medewerkers letterlijk aan de weg vanuit de hoofdvestiging in Alkmaar en nevenvestigingen in Drachten, Wierden, Utrecht en Vijfhuizen. “Wij zijn een bedrijf vol techneuten. Op iedere locatie hebben we mensen met de nodige vakkennis en expertise om alle voorkomende werkzaamheden en vraagstukken op te pakken en uit te voeren. Je ziet dat bij veel van onze opdrachtgevers kennis verdwijnt door een tekort aan mensen met de juiste kennis. Gevolg is dat er meer en meer verwacht wordt van installateurs om oplossingen te bedenken voor infrastructurele vraagstukken. En daar ligt onze kracht. Wij hebben de expertise in huis, dus ook de rekenkracht om te werken aan sterke engineeringsopgaven.” De projecten waar Hartog-Pilkes voor ingeschakeld wordt, variëren van het plaatsen van een enkele lichtmast bij een sportveld tot grootschalige projecten van meer dan 3 miljoen euro. “Ons motto is: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Wij blijven dicht bij ons zelf en klanten kunnen ons voor ieder vraagstuk bellen, klein en groot. Dankzij onze roots als familiebedrijf hebben we nog steeds korte lijnen maar nu wel met de professionalisering en slagkracht van een groot bedrijf.”

Hartog-Pilkes heeft de expertise in huis, en daarom ook de rekenkracht om te werken aan sterke engineeringsopgaven.

Toenemende vraag naar laadsystemen

In de markt ziet Dielemans veel beweging en verandering. Reden temeer voor de twee zusterbedrijven om als één bedrijf verder te gaan. “Er liggen voor onze branche een aantal serieuze opgaves rondom investeringen in duurzame middelen, oplopende personeelskrapte en certificeringen. We hebben nu nog meer mogelijkheden om daar op in te spelen en verder te professionaliseren. Kijk alleen al naar de toenemende vraag voor elektrisch laden. Wij leveren laadsystemen voor zowel openbaar terrein als privégebruik. Wij verzorgen de levering, aanleg en onderhoud voor onder meer parkeergarages, bedrijfsgebouwen, winkelcentra en woningen.”

Volgende stap

Het fysiek samenvoegen van twee bedrijven is stap 1, maar volgens Dielemans start dan pas werkelijk het samenwerken. “De aankomende tijd staat in het teken van de verdere onderlinge binding. Dat geldt voor al onze vestigingen. Lopende processen worden verder geoptimaliseerd en de nieuwe naam Hartog-Pilkes en het bijbehorende logo zullen we verder uitrollen. Deze stap maakt dat we onze ambities om te groeien in professionalisering en dienstverlening in een nieuwe fase kunnen brengen. Onze ogen zijn gericht op de toekomst!”   

Bron: Gww-bouw.nl

Reacties zijn gesloten.