Personeel failliet bedrijf in Almelo zoekt zelf nieuwe baas

ALMELO – Wat doe je als je werkgever bankroet gaat? Dan werk je door, in de hoop dat de curator een nieuwe eigenaar vindt. En als dat niet lukt, dan ga je desnoods zelf op zoek naar een baas die jou en je collega’s wil overnemen.

 

Zo redeneerden medewerkers van Abbink Groep in Almelo nadat het infra-bedrijf eind mei failliet werd verklaard. Het resultaat is dat ze als vestiging van de elektrotechnische onderneming Ko Hartog uit Noord-Holland verder gaan in een pand in Wierden. Vooralsnog met zeven man. ,,Geleidelijk komen we hier in Wierden de komende weken weer met zo’n beetje onze oude club samen”, verzekert Cor Mulder. Hij was bedrijfsleider bij de Abbink Groep en is dat nu van de nieuwe oostelijke vestiging van Ko Hartog.

Contract

Het failliete bedrijf telde landelijk in totaal 38 medewerkers, waarvan de helft Almelo als uitvalsbasis had. ,,We gaan hier door met de onderdelen openbare verlichting en verkeersregelinstallaties. In Almelo waren we met veertien collega’s. Er ligt voor hen allemaal een contract klaar.”

Mulder heeft nog even met de gedachte gespeeld met uitvoerder Erik Lamberts (31) deze afdelingen van Abbink door te starten. ,,Maar ik ben 62. Nog lang niet klaar hoor, maar je haalt je wel veel op de hals. Je moet naar de bank, zorgen dat je veel geld ophaalt, zit lange tijd in onzekerheid. Ik heb besloten gewoon mee te gaan als er een nieuwe eigenaar komt. Maar dat kwam er niet van. Daarom zijn we overgeschakeld naar plan B. Ik wilde onze club uit Almelo bij elkaar houden. De meesten heb ik nog opgeleid. Het ging me aan het hart dat ze misschien zonder werk kwamen.”

,,Voor Hartog is het oosten van het land nog een tamelijk grijze vlek. Ik ken Peter Schavemaker al twintig jaar. Rond Zwolle zaten we elkaar wel eens in de weg, maar het is een goede kerel die op dezelfde manier denkt als wij doen.” Lamberts vult aan: ,,Hij heeft ook dezelfde mentaliteit: niet lullen maar poetsen.”

Mulder en Lamberts zijn druk bezig een gehuurde bedrijfshal op het industrieterrein in Wierden in te richten. In het kantoor staan bloemstukken. ,,Van relaties en leveranciers. Ze wensen ons succes. We zijn na het faillissement zes weken blijven doorwerken en hebben alle lopende projecten goed kunnen afhandelen. Ik denk dat wel zo’n 95 procent van onze oude klanten met ons meegaat.”

Bron: Tubantia

Reacties zijn gesloten.