N201 helemaal open voor verkeer

Op donderdag 15 mei 2014 opende minister Schultz van het ministerie van Infrastructuur en Milieu officieel het laatste deel van de nieuwe N201: de Omlegging Amstelhoek. De nieuwe N201 is nu helemaal gereed. Het tracé met daarin het Amstel aquaduct verbindt de nieuwe N201 (bij de Amsterdamseweg weg in Amstelveen) in Noord-Holland met de bestaande N201 (de Mijdrechtse Zuwe) in de gemeente De Ronde Venen in Utrecht. Vanaf vrijdag 16 mei is het aquaduct en daarmee de hele N201 voor alle weggebruikers open.

Amstel-Aquaduct-07206

Bijna zeven jaar lang hebben Stadsregio Amsterdam, de provincie Noord-Holland, gemeenten (Haarlemmermeer, Uithoorn, Aalsmeer, De Ronde Venen), en het Rijk gewerkt aan de omlegging en vernieuwing van de N201 tussen de A4, bij Hoofddorp en Amstelhoek. Alle delen van de nieuwe weg waren al in gebruik genomen en als laatste volgde nu de Omlegging Amstelhoek. Het verkeer kan vanuit Aalsmeer en Uithoorn veilig en vlot naar de snelwegen A4 en A9 rijden, en vice versa. Dat vormt een flinke verbetering voor de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid van het gebied.

De Stadsregio verwacht in de toekomst veel ontwikkelingen en bedrijvigheid in dit gebied. Naast goede doorstroming moet het bijvoorbeeld ook voor bedrijven aantrekkelijk worden om zich hier te vestigen of zaken te doen. Met de N201 is hier in ieder geval een goede basis voor verdere economische ontwikkeling gelegd voor het gebied in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en De Ronde Venen.

Reacties zijn gesloten.