Later als ik groot ben… (dan word ik installateur!)

Woerden – Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool helpen verdiepen in hun droombaan. Dát is de inzet van het televisieprogramma ‘Later als ik groot ben’ van RTL4. Het eerste seizoen van het programma, dat gepresenteerd wordt door Jochem van Gelder, besteedt op 30 december aandacht aan de technische installatiebranche. De opnames bij Van den Pol Elektrotechniek in Montfoort zijn inmiddels gemaakt.

Later als ik groot ben… (dan word ik installateur!)

Kinderen dromen graag over wat ze later willen worden. Maar hoe word je dokter, politieagent of monteur? Wat moet je kunnen om je droombaan te verwezenlijken? En welke beroepen zetten ook andere jonge kijkers aan het denken? Om techniek al in een vroeg stadium te promoten, is OTIB één van de programmasponsors.

Programmaopzet

In de aflevering die op 30 december wordt uitgezonden gaat Jochem van Gelder met groep 8-leerling Kai van der Knijff op pad om nader kennis te maken met Kai’s droombaan in de techniek. Jochem hoort Kai uit over de keuze van zijn droomberoep en neemt hem mee naar school om Kai te laten ervaren wat je allemaal moet kunnen en weten voor het uitoefenen van het installateursvak. Ook lopen Jochem en Kai een dag mee bij Van den Pol Elektrotechniek in Montfoort om te zien wat er op een werkdag in de praktijk gebeurt en waar je als vakman allemaal mee te maken krijgt. Kai helpt zijn Van den Pol-begeleider met het werk en proeft zo van het vak. Ook verzamelt hij informatie voor een terugkoppeling naar zijn klas. Aan het slot van de uitzending blikt Kai terug op zijn droombaan. Heeft de nadere kennismaking met de technische installatiebranche Kai bevestigd in zijn droom, of gaat hij toch liever op zoek naar iets anders? U ziet het in de uitzending van 30 december!

Uitzendtijden

Het televisieprogramma ‘Later als ik groot ben’ is vanaf 9 december 16 weken achter elkaar te zien op zaterdag om 11.00 uur bij RTL4. De aflevering waarin de technische installatiebranche centraal staat vindt plaats op 30 december. De televisieherhaling van deze aflevering kunt u zien op 10 maart 2018 om 17.00 uur. Meer informatie over het programma vindt u hier.

Reacties zijn gesloten.