Ko Hartog verhuist naar de Boekelermeer

Ko Hartog Elektrotechniek bouwt een nieuw pand aan de Toermalijnstraat nr. 1 en verhuist eind 2020 van De Oude Werf in Heiloo naar Alkmaar. Bjørn Dielemans, directeur: “De bereikbaarheid was bij de keuze voor een nieuwe locatie heel belangrijk. Vanuit De Boekelermeer zijn we snel ter plaatse voor onderhoud in Alkmaar en Heiloo, maar ook vlot op de A9.”


Zichtlocatie A9
Over de reden dat zij een nieuwe locatie zochten, vertelt Dielemans: “De indeling van onze oude locatie paste niet meer bij onze werkwijze. Daarnaast zijn we een leer/werkbedrijf en hebben we regelmatig leerlingen. Onze ruimtes waren klein en we misten flexibele werkruimte. Vandaar dat wij de mogelijkheden voor een nieuwe locatie zijn gaan onderzoeken. Onze kavel van 5.500 m2 is een mooie zichtlocatie aan de A9. Vanwege de aard van onze werkzaamheden hebben wij regelmatig te maken met het transport van groot materiaal. De ontsluiting van De Boekermeer is zodanig ingericht dat wij hier makkelijk mee uit de voeten kunnen.”Flexibele ruimte
Samen met de architect is Dielemans aan de slag gegaan met een ontwerp: “Onze visie was een toekomstbestendig gebouw met grotere en open werkruimtes waar wij efficiënter kunnen werken. Het resultaat is een pand waar wij intern kunnen schakelen. We zijn een team- en projectgerichte organisatie en moeten elkaar makkelijk kunnen vinden. In het nieuwe gebouw zijn er straks kantoortuinen met flexibele wanden. De bouw verloopt voorspoedig, in de kerstvakantie hopen wij te verhuizen.” 

Groen
Ook de mogelijkheden voor een duurzame manier van ondernemen spreken Dielemans aan: “Voor onze opdrachtgevers is dit ook een belangrijk onderwerp. Ons gebouw wordt verwarmd door HVC en ook de omgeving bevalt goed. Het valt op dat het in De Boekelermeer enorm groen is, achter ons pand hebben we water. Wij zijn dan ook trots dat we ons hier mogen vestigen. Prettig is dat onze medewerkers straks op de fiets naar het werk kunnen.”Historie
Trots is deze bedrijfseigenaar niet alleen op zijn nieuwe pand, maar ook op datgene wat hij samen met zijn medewerkers heeft bereikt: “Onze onderneming bestaat sinds 1928. We zijn serieus op weg om een Koninklijk bedrijf te worden. We zijn jong van geest, maar hebben een flinke historie. Dat vind ik een mooie prestatie samen met alle mensen die hier werken! De nieuwe locatie geeft ons een mooie kans om verder te vernieuwen.” Een ding is zeker: daarvoor zijn op De Boekelermeer ruim voldoende mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.