Ko Hartog stapt over op echte groene stroom

Heiloo – Na dit jaar alle verlichting in het hele kantoorpand van Heiloo te hebben vervangen door LED verlichting, stapt Ko Hartog nu ook over op echte groene stroom voor haar locaties in Heiloo en Hoofddorp. Van leverancier NLE (die grijze stroom levert) wordt in december 2015 overgestapt naar Greenchoiche. Ko Hartog stapt niet over naar ‘gewone’ groene stroom maar naar “100% Nederlandse Wind Energie” welke wordt opgewekt in Nederland.

De reden dat Ko Hartog voor Greenchoiche heeft gekozen is dat zij een SMK keurmerk hebben ontvangen wat garandeert dat de leverancier duurzaam onderneemt. Dit keurmerk wordt ontwikkelt en beheert door Stichting Milieukeur en is onderdeel van de Rijksoverheid. Daarnaast scoort Greenchoiche hoog in een onderzoek van WISE waarin onderzocht wordt welke energie-bedrijven duurzaam zijn en welke de grootste vervuilers zijn. Greenchoiche scoort hier de zesde plek met een 7,2 van de 37 deelnemende leveranciers (zie: Wie zijn de grootste vervuilers).

Naast deze gegevens van duurzaam ondernemen komt Greenchoiche in 2015 als beste uit de test volgens de Consumentenbond uit een onderzoek onder de 12 grootste energieleveranciers. Verder is het mooi dat Greenchoiche naast de groene stroom de uitstoot van het gasverbruik van haar klanten compenseert door bos aan te planten en te beschermen of via zorgvuldig geselecteerde CO2-compensatieprojecten.

Ko Hartog is blij met deze gemaakte keuze omdat er met een vrij simpele overstap een grote reductie in CO2 uitstoot (ca. 25 ton CO2 op jaarbasis) wordt gerealiseerd. Als volgend jaar ook de overstap voor de vestiging in Drachten wordt gemaakt zal de CO2 uitstoot nog verder dalen. De volgende stap is de uitvoering van het plan om zonnepanelen te plaatsen op de vestiging in Heiloo.

 

groenestroom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de eigen CO2 uitstoot wil Ko Hartog ook de uitstoot bij haar opdrachtgevers reduceren. Bij het maken van ontwerpen wordt de klant bewust gemaakt van de CO2 besparing door toepassing van dimbare verlichting en LED. Zo zijn er in 2015 zeker vier projecten uitgevoerd waarbij ontwerpen zijn gemaakt voor klanten waarbij CO2-besparing door LED in het ontwerp meegenomen konden worden. Ook worden opdrachtgevers bij de opdrachtbevestiging middels een brief geïnformeerd over energiebesparende maatregelen die ze kunnen nemen.

 

Reacties zijn gesloten.