Hoorn en Heerhugowaard beter bereikbaar met verkeerscentrale

Hoofddorp – Verkeerslichten in Hoorn en Heerhugowaard worden aangesloten op de provinciale verkeerscentrale in Hoofddorp.

Hiermee kan de provincie samen met de gemeenten zorgen voor een betere bereikbaarheid voor de regio’s en kunnen auto’s en openbaar vervoer in en om Hoorn en Heerhugowaard beter doorrijden. Woensdag 15 november hebben wethouder Samir Bashara van de gemeente Hoorn, wethouder Monique Stam van de gemeente Heerhugowaard en gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) hiervoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De verkeerscentrale kan nu volgens van te voren afgesproken scenario’s ingrijpen, bijvoorbeeld door de verkeerslichten op de belangrijke routes langer op groen te zetten. “Ik vind het geweldig dat Hoorn en Heerhugowaard nu ook meedoen. Hoe meer gemeenten gebruik maken van dit soort slimme toepassingen, hoe beter de bereikbaarheid en doorstroming in Noord-Holland. Daar profiteren alle weggebruikers van”, aldus gedeputeerde Post.

Hoorn en Heerhugowaard beter bereikbaar

 

Nog dit jaar worden in Hoorn alle verkeerslichten op de Provinciale weg, de verbinding tussen de A7 en de N506 aangesloten op de provinciale verkeerscentrale. Daarnaast wordt onderzocht of ook de andere verkeerslichten in Hoorn kunnen worden aangesloten. In Heerhugowaard worden alle 9 verkeerslichten nog dit jaar aangesloten.

Sinds 2015 heeft de provincie Noord-Holland de verkeerslichten van diverse gemeenten aangesloten op de provinciale verkeerscentrale. Inmiddels wordt al samengewerkt met de gemeenten Haarlem, Heemstede, Hilversum, Gooise Meren, Zaanstad en Amsterdam en worden op verschillende wegen de verkeerslichten real time gemonitord en gestuurd vanuit de provinciale verkeerscentrale in Hoofddorp.

Reacties zijn gesloten.