Historie Hartog-Pilkes

Twee prachtige van oudsher familiebedrijven met elk hun eigen rijke historie. Pilkes Verlichting BV opgericht in 1907 en Ko Hartog Elektrotechniek BV in 1928. Allebei hebben zij zich ontwikkeld tot zeer ervaren installateurs op de OVL en VRI markt. In 2007 is er een zusterrelatie ontstaan tussen Ko Hartog Elektrotechniek BV en Pilkes Verlichting BV. Twee MKB bedrijven welke samen in het totaal bijna 210 jaar actief zijn in de elektrotechniek. Deze bedrijven combineren van oudsher het familiekarakter met uitstekende kennis van de branche en techniek. We worden gekenmerkt door flexibiliteit in dienstverlening, in een sterk ontwikkelende markt. Techniek staat immers nooit stil!

Om in de directe en verre toekomst de positie in de markt blijvend te versterken en te ontwikkelen is in 2023 de keuze gemaakt om de krachten van beide bedrijven te bundelen. Een samensmelting van deze gecombineerde vele jaren van ontwikkeling werkelijkheid te maken. Het is een logische stap, sinds 2007 zusterondernemingen en gezamenlijk is de kracht te vinden om mee te bewegen in een veranderende markt. Pilkes voorheen gevestigd in Stompetoren en Ko Hartog in Alkmaar, hemelsbreed een paar kilometer van elkaar vandaan, zijn per 1 mei van 2023 samen gevestigd in het moderne pand op de Toermalijnstraat in Alkmaar onder de nieuwe naam Hartog-Pilkes BV.

Wij zijn trots op de samensmelting! Voor een groot gedeelte in het land zijn we vertegenwoordigd vanuit onze hoofdvestiging in Alkmaar en onze andere vestigingen in Drachten, Wierden, Utrecht en Vijfhuizen. Totaal 114 werknemers die elke dag weer letterlijk aan de weg bouwen. Op elke locatie is de vakkennis vertegenwoordigd om alle voorkomende werkzaamheden en vraagstukken op te pakken en uit te voeren. Denk aan OVL en VRI maar ook elektrisch laden bijvoorbeeld.

De aankomende tijd staat in het teken van de verdere onderlinge binding. Eén bedrijf zijn eindigt niet bij het fysieke samenvoegen, daar start het pas. Deze stap maakt dat we onze ambities, om te groeien in professionalisering en dienstverlening, in een nieuwe fase kunnen brengen.

Onze ogen zijn gericht op de toekomst en ons streven is om eerste keus te zijn en dat in de breedste zin van het woord!!

Reacties zijn gesloten.