EV-Box op weg naar “Laadplein van de toekomst” in Amsterdam

Amsterdam – Vanaf 15 februari 2014 neemt EV-Box de twee Amsterdamse snellaadstations voor elektrische auto’s (EV’s) aan de EuropaBoulevard en het Pauwenpad over van Essent voor het realiseren van het “Laadplein van de toekomst”.


EV-Box exploiteert de snellaadpunten in opdracht van de gemeente Amsterdam die de markt met een open oproep uitdaagde om een betrouwbaar en veilig concept neer te zetten. Uit alle geïnteresseerde partijen kwam EV-Box met het ‘winnende’ idee. De stad is blij dat EV-Box deze kans met beide handen heeft gegrepen.

Het is de bedoeling dat de snellaadpunten verder worden uitgebouwd naar het eerste Nederlandse Laadplein van de toekomst. Een centrale plek waar alle huidige en toekomstige typen elektrische auto’s snel en veilig kunnen laden. Van Mitsubishi Outlander tot Renault Zoë en van Nissan Leaf tot Tesla Model S. Met een mix aan laadzuilen voor elk type stekker, voor normaal- en snelladen. Snellaadpunten bedienen een specifieke groep elektrische rijders en Amsterdam ziet dit innovatieve concept als een mooie toevoeging op het toch al goed aanwezige laadnetwerk in de stad.

Op de laadpleinen in hèt business & hotel gebied van Amsterdam gaat EV-Box met enkele marktpartijen invulling geven aan een aantal nieuwe services. Doel is een laadplein te creëren met een duidelijke plus, voor optimaal comfort voor elke EV-rijder. Met dit type laadplein zet marktleider EV-Box opnieuw de trend in het Nederlandse EV laadlandschap.

EV-Box en Essent benadrukken dat de huidige gebruikers van de snellaadstations gewoon op dezelfde manier gebruik kunnen blijven maken van de snellaadstations. Essent blijft zich focussen op de reguliere laadpalen en op laadabonnementen.

Reacties zijn gesloten.