Alliander steunt flexibel schakelen OVL

Op het gebied van openbare verlichting willen gemeenten en provincies zelf kunnen schakelen en dimmen en daarbij ook niet afhankelijk zijn van één bepaalde leverancier. Daarbij verschillen de eisen en wensen die aan de openbare verlichting worden gesteld sterk per regio, wijk of stad.

Alliander wil daarom gemeenten en provinciën actief ondersteunen in de overgang naar flexibele schakelsystemen van openbare verlichting. Uitgangspunt hierbij is dat gemeenten maximale keuzevrijheid hebben met welke applicaties zij welke objecten bedienen. Gemeenten kunnen daardoor:

– Beter regie voeren; door (zelf) schakeltijden en dimregimes te beïnvloeden
– Sneller storingen verhelpen; door actuele informatie
– Kosten besparen; door energiebesparing en efficiënter onderhoud en beheer

Alliander levert als oplossing een open, generiek, schaalbaar en onafhankelijk platform dat flexibel schakelen van openbare verlichting mogelijk maakt en in de toekomst meer toepassingen ondersteunt. Dit ‘open smart grid platform’ geeft keuzevrijheid in de gewenste communicatie infrastructuur, en sluit goed aan bij de nieuwe draadloze technologie die Alliander de komende jaren uitrolt om veilige en betrouwbare dataverbindingen mogelijk te maken.

Het platform is een uitbreiding op de huidige energie-infrastructuur en zorgt ervoor dat objecten in de openbare ruimte op een eenvoudige wijze gemonitord en bestuurd kunnen worden. Hiermee wil Alliander maximale marktwerking stimuleren.

Reacties zijn gesloten.